Budgetbeheer Veenendaal, Wageningen en Ede

Voor sommige mensen is het moeilijk om overzicht te krijgen en te bewaren over de eigen financiën. Het kan gaan om het met moeite betalen van vaste lasten en/of het afbetalen van leningen en schulden. Dit kan zo opstapelen, waardoor iemand geen oplossing meer ziet. Budgetbeheer biedt in dergelijke gevallen uitkomst.

Financiële afstemming
Bij budgetbeheer vraagt u ons om hulp, bij het beheren van uw budget. Budgetbeheer Veenendaal helpt u vervolgens om uw inkomsten en uitgaven op elkaar af te stemmen, waardoor u meer inzicht in uw eigen financiën krijgt. Bij goed budgetbeheer draait het allereerst om het krijgen van een duidelijk overzicht van alle inkomsten en uitgaven. Samen kijken we of het mogelijk is om uw inkomsten te verhogen en de uitgaven te verlagen.

Budgetplan
Om betalingsachterstanden te voorkomen, stelt Budgetbeheer Veenendaal vervolgens een budgetplan voor u op. Hiermee wordt ook voorkomen dat u dieper in de schulden terecht komt of betalingsachterstanden krijgt. Budgetbeheer is er vooral voor bedoeld om u gerust te stellen en minder financiële stress te bezorgen. Uit naam van u zorgt budgetbeheer ervoor dat alle vaste lasten zoals huur, energiekosten en zorgverzekering, maandelijks betaald worden. Budgetbeheer Veenendaal beheert tijdelijk uw rekening en zorgt zo voor alle vaste lasten.

Spelregels
Er zijn wel een aantal spelregels verbonden aan budgetbeheer. Allereerst moet u een vast inkomen of een uitkering hebben en een vast verblijfadres. Ook mag u geen schulden hebben of verbonden zijn aan schuldhulpverlening. De inkomsten die u hebt, moeten voldoende zijn om alle vaste lasten mee te kunnen betalen. Pas wanneer u aan deze eisen voldoet, kunnen wij met budgetbeheer iets voor u betekenen.